بی‌مهری به مهرنشینان خوانسار

نبود تاکسی یکی از مشکلات و دغدغه‌های جدی ساکنان مسکن مهر خوانسار است که در برخی فصول سال به اوج می‌رسد و به معضلی نافرجام تبدیل شده است. سال‌ها قبل که اجرای طرح مسکن مهر بر سر زبان‌ها افتاد و اقدام‌های گسترده‌ای برای اجرای این طرح انجام شد، بخش چشمگیری از قشرهای کم‌درآمد جامعه امیدوار […]

تاریخ انتشار: 10:11 - شنبه 1401/04/4
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه
no image
نبود تاکسی یکی از مشکلات و دغدغه‌های جدی ساکنان مسکن مهر خوانسار است که در برخی فصول سال به اوج می‌رسد و به معضلی نافرجام تبدیل شده است. سال‌ها قبل که اجرای طرح مسکن مهر بر سر زبان‌ها افتاد و اقدام‌های گسترده‌ای برای اجرای این طرح انجام شد، بخش چشمگیری از قشرهای کم‌درآمد جامعه امیدوار شدند که از رهاورد اجرای چنین طرحی خانه‌دار می‌شوند و کابوس اجاره‌نشینی دست از سرشان برمی‌دارد.
اگرچه تعداد زیادی با اجرای این طرح صاحب‌خانه شدند، اما پس از گذشت سال‌ها از اجرای طرح مسکن مهر، گویا قرار نیست مشکلات آن به پایان برسد. نبود خط ویژه اتوبوس و تاکسی، یکی از معضل‌های شهروندان ساکن مسکن مهر خوانسار است که آرامش و امنیت آن‌ها را با اخلال مواجه ساخته و دسترسی‌شان را به مرکز شهر دشوار کرده است.
 
امکانات حمل‌ونقلی، ضروری‌ترین زیرساخت هر منطقه است؛ با‌وجوداین تاکسی‌های  درون‌شهری و اتوبوس در محدوده مسکن مهر خوانسار تردد ندارند و ساکنان ناچار هستند از آژانس استفاده کنند که امنیت کافی ندارد و کرایه آن نیز گران است.
ساکنان مسکن مهر شهرستان خوانسار برای تأمین مایحتاج روزانه خود، مجبور به رفت‌وآمد میان مرکز شهر و محل سکونت خود هستند که این مسئله بار مالی زیادی به خانواده‌ها تحمیل می‌کند. زهرا اورعی، یکی از ساکنان مسکن مهر می‌گوید: «کوچه و خیابان‌های مسکن مهر خوانسار، خاکی است و وعده آسفالت کوچه‌ها هنوز عملی نشده است. باتوجه‌به نبود آسفالت، رانندگان تاکسی با این وضعیت تمایلی به ارائه سرویس ندارند.» او می‌افزاید: «رفت‌وآمد دانش‌آموزان به مدرسه با مشکل انجام می‌شود؛ چراکه پرداخت هزینه سرویس مدارس در توان برخی خانواده‌ها نیست.»
احمد محمدی، یکی دیگر از ساکنان مسکن‌مهر خوانسار، از نبود فضای سبز و پارک بازی کودکان گلایه دارد و تأکید می‌کند: «مسکن مهر معایبی دارد که باید برطرف شود. از شهرداری و شورای اسلامی شهر تقاضای رسیدگی داریم.»
او با بیان اینکه ایجاد خط اتوبوس‌رانی برعهده شهرداری است، ادامه می‌دهد: «برای رفتن به مرکز شهر با مشکل نبود تاکسی مواجه هستیم، کرایه آژانس گران است و در توان مالی خانواده‌ها نیست که هر روز از آژانس استفاده کنند.» این شهروند ساکن مسکن مهر خاطرنشان می‌کند: «اجاره‌بهای خانه و خرید مسکن در مرکز شهر خوانسار بالاست و شهروندان مجبور هستند در این محله، مسکن اجاره کنند یا بخرند.» مهدی مخالفی، از دیگر ساکنان مسکن مهر، با انتقاد از سرویس‌دهی تاکسی‌ها در این محله، می‌گوید: «مسکن مهر ایستگاه تاکسی ندارد و اهالی محل مجبور هستند برای رسیدن به نخستین ایستگاه تاکسی، کیلومترها راه را با پای پیاده بروند تا به آن برسند.» او تصریح می‌کند: «مسکن مهر شهر خوانسار از مناطق کمتر توسعه‌یافته شهر است که فاقد امکانات زیرساختی است.
نیاز است شهرداری برای تأمین رفاه حال شهروندان به راه‌اندازی ایستگاه تاکسی و فعالیت سه تاکسی به‌صورت مستمر اقدام کند.» عبدالخالق شریعتی، رئیس شورای شهر خوانسار، اظهار می‌کند: «مسکن مهر خوانسار به دلیل کم‌لطفی‌ها پس از گذشت ۱۲ سال، مشکلات زیرساختی فراوانی دارد که یکی از آن‌ها، نبود خطوط تاکسی است.» او می‌افزاید: «تا قبل از تعطیلی مدارس، اتوبوس شهرداری در منطقه مسکن مهر برای رفاه حال دانش‌آموزان فعال بود؛ اما با تعطیلی مدارس از خردادماه اتوبوس شهرداری دیگر فعال نیست. با کاهش تعداد مسافران تردد تاکسی‌ها نیز محدود شده است؛ اما شورای شهر و شهرداری به‌منظور تأمین رفاه شهروندان منطقه و فعالیت تاکسی‌ها، برنامه‌ریزی کرده است.» رئیس شورای اسلامی شهر خوانسار می‌گوید: «60درصد واحدهای مسکن مهر خالی از سکنه است. بیشتر ساکنان، وسیله ایاب‌وذهاب ندارند و برای رفتن به مرکز شهر نیاز به تاکسی دارند.» شریعتی با بیان اینکه شورای اسلامی شهر اجرای زیرساخت‌های این منطقه ازجمله زیرسازی، آسفالت و جدول‌کشی، آسفالت و لکه‌گیری را در دستور کار قرار داده است، تصریح می‌کند: «با صرف یک‌میلیارد تومان، آسفالت ورودی منطقه مسکن مهر اجرا شده است. شورای اسلامی شهر در دوره ششم و در بودجه ۱۴۰۱ شهرداری، چهارمیلیارد تومان اعتبار به زیرسازی و آسفالت معابر مسکن مهر تخصیص داده است.»
او از جانمایی زمین برای احداث پارک در منطقه مسکن مهر خبر می‌دهد و اظهار می‌کند: «شورای اسلامی شهر در دوره ششم برای رفاه حال شهروندان مسکن مهر برنامه‌ریزی کرده است. در جلسه شورای اداری که با حضور وزیر اقتصاد و امور دارایی برگزار شد، مشکلات مسکن مهر مطرح و تصمیم‌هایی دراین‌خصوص گرفته شده است.»
 
مهدی احمدی، شهردار خوانسار می‌گوید: «مسکن مهر خوانسار دارای ۷۰۰ واحد مسکونی است. شهرداری با توجه به افزایش جمعیت ساکنان مسکن مهر و خدمت‌رسانی بهتر در نظر دارد خط جدید اتوبوس راه‌اندازی کند.» او از نصب ایستگاه تاکسی در منطقه مسکن مهر خبر می‌دهد و می‌افزاید: «سامان‌دهی حوزه حمل‌ونقل درون‌شهری یکی از اولویت‌های شهرداری خوانسار است.» شهردار خوانسار تأکید می‌کند: «شهرداری در نظر دارد در منطقه مسکن مهر، ضمن ایجاد فضای سبز شهری برای بازی کودکان در زمینی به مساحت ۳۵۰ مترمربع پارک احداث کند.» احمدی با بیان اینکه پیش‌بینی اعتبار آسفالت معابر و خیابان‌های مسکن مهر سه‌میلیارد تومان است، خاطرنشان می‌کند: «عملیات جدول‌گذاری و آسفالت معابر مسکن مهر خوانسار با اعتباری بالغ بر چهارمیلیارد تومان به‌زودی اجرا می‌شود و در حال حاضر در حال مناقصه و انتخاب پیمانکار هستیم.»
احمدرضا زینعلی، معاون حمل‌ونقل شهرداری خوانسار اظهار می‌کند: «در حال حاضر ۱۳ دستگاه تاکسی در محدوده مسکن مهر به ساکنان این محله سرویس‌دهی می‌کند.»
او با بیان اینکه ساکنان این شهرک از خدمات آژانس نیز بهره‌مند هستند، تصریح می‌کند: «شهرداری برای سرویس‌دهی به دانش‌آموزان ساکن در این محله از مینی‌بوس و بعضی مواقع، اتوبوس استفاده می‌کند.» معاون حمل‌ونقل شهرداری خوانسار بیان می‌کند: «یکی از مسائل تاکسی‌رانان، کمبود مسافر و مقطعی‌بودن برگشت از میدان امام به سمت شهرک مسکن مهر است. تعدادی از اهالی مجبورند به‌صورت دربست از خدمات تاکسی‌رانی استفاده کنند.» زینعلی می‌گوید: «شهرداری با استفاده از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی برای تردد ساکنان مینی‌بوس در نظر گرفته است و سعی دارد برای رفاه حال شهروندان از ظرفیت‌های این بخش استفاده کند؛ اما ادامه‌داربودن روند سرویس‌دهی منوط به صرفه اقتصادی برای شرکت و رانندگان است.» / منبع: ایمنا
 
  • اصفهان زیبا
    پایگاه خبری اصفهان زیبا