محرومیت آنلاینی در دانشگاه صنعتی

‌دکتر سیدمهدی ابطحی، رئیس‌دانشگاه صنعتی اصفهان در آستانه سال تحصیلی جدید و در روزهایی که کرونا سیستم آموزشی کشور را نشانه گرفته است، به جمع خبرنگاران آمد و اظهار داشت:‌ درست است که کرونا زیست و سبک زندگی انسان‌ها را تغییر داد، ولی دانشگاه تعطیل‌بردار نیست. او با بیان اینکه دانشگاه و دانشگاهیان به عنوان مجموعه حمایتی کشور در بزنگاه‌های مختلف بوده و هستند، عنوان کرد: دانشگاه صنعتی اصفهان به عنوان یکی از پنج دانشگاه صنعتی کشور در طول ماه‌های اخیر نه تنها فعالیتش را متوقف نکرد بلکه نظام هیئت امنایی دانشگاه در کنار دانشجویان و کارمندان خود جریان علمی کشور را رو به جلو حرکت دادند.

تاریخ انتشار: 09:05 - چهارشنبه 1399/06/26
مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه
no image

ورود دانشگاه صنعتی به خط تولید ماسک، کیت و گان پزشکی

رئیس دانشگاه‌صنعتی اصفهان با اشاره به اقدامات انجام شده در عرصه فناوری و پاسخ‌گویی به نیازهای جامعه در دانشگاه صنعتی اصفهان و با بیان اینکه اتفاقات خوبی طی ماه‌های اخیر در این نهاد علمی رخ داده است، گفت: طی این مدت اقدامات فراوانی توسط شرکت‌های دانش بنیان رویشی انجام شد. ابطحی عنوان کرد که در زمینه استفاده از سیستم UVC برای ضدعفونی‌کردن سطوح، دانشگاه صنعتی اصفهان در دنیا پیشتاز است.

او همچنین از طراحی و ساخت دستگاه تمام‌اتومات صنعتی الکترودیسی در دانشگاه صنعتی اصفهان خبر داد و بیان کرد: تعدادی از اعضای هیئت‌های علمی ما در پژوهشگاه‌های نانو و بیو وارد خط تولید ماسک شدند، به گونه‌ای که تاکنون بیش از یک میلیون ماسک N95 را تولید کرده و در اختیار جامعه قرار داده‌اند. ابطحی همچنین طراحی و ساخت خط اتوماتیک تولید ماسک، طراحی و ساخت کیت‌های تشخیص کرونا با همکاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و با هماهنگی و تأمین اعتبار استانداری اصفهان و همچنین همکاری با دانشکده نساجی و ورود به خط تولید گان را از دیگر اقدامات دانشگاه صنعتی در این ایام و به منظور پاسخ‌گویی به نیازهای جامعه عنوان کرد. رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان در ادامه به فعالیت‌های مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی این دانشگاه در مقابله با ویروس کووید ۱۹ اشاره کرد و گفت: فعالیت‌ها در این دوران تسریع یافت و خوشبختانه فرصت‌های زیادی را در اختیار ما قرار داد. ابطحی برگزاری وبینارهای مختلف در این دوران را فرصتی مناسب دانست و گفت: در این وبینارها از استادان برجسته دنیا استفاده شد. رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان به ایجاد شبکه سازی بین پنج دانشگاه صنعتی بزرگ کشور اشاره کرد و گفت: در این خصوص فعالیت‌ها حتی در دوران کرونا ادامه داشت و در نخستین گام با دانشگاه‌های فنی آلمان رابطه برقرار شد و محصولات این همکاری بسیار خوب است. ابطحی اظهار کرد: اگرچه در این دوران، دانشگاه بسیاری از بسترهای درآمدزایی خود را از دست داد، اما خوشبختانه قراردادهای دانشگاه بسیار رشد کرد و در این زمینه موفق عمل نمود؛ ضمن اینکه در این مدت به شرکت‌های کوچک و متوسط بیشتر از گذشته پرداخته شد.او همچنین از ایجاد ساختار مشترک با مترو اصفهان خبر داد و گفت: در حوزه نوآوری اقدامات خوبی انجام شده و به‌زودی نخستین مرکز دانشگاه در حوزه زیردریایی و مرکز نوآوری نفت شکل خواهد گرفت.

ابطحی در بخش دیگر صحبت‌هایش از تحصیل حدود ۱۰هزار دانشجو با نسبت برابر تحصیلات تکمیلی و کارشناسی در دانشگاه صنعتی اصفهان خبر داد و گفت: این دانشگاه در کنار تمام رشته‌های فنی‌مهندسی در سه شاخه علوم فیزیک، ریاضی و شیمی فعال است و تنها دانشگاه صنعتی کشور است که کشاورزی را نیز پوشش می‌دهد. او با بیان اینکه آموزش دانشگاه صنعتی اصفهان نیز همچون دیگر دانشگاه‌ها تحت تأثیر کرونا قرار گرفته است، یادآور شد: سال تحصیلی گذشته، ۷۳۷ درس در مقطع کارشناسی و ۴۳۳ درس در مقطع تحصیلات تکمیلی به صورت مجازی برگزار شد. رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان عنوان کرد: با توجه به شیوع کرونا در کشور از همان روز دوم اسفند وارد عمل شدیم و به سرعت تصمیمات اتخاذ شد. او با بیان اینکه آموزش در این دوران قدری با تأخیر انجام و سه هفته به طول ‌ترم اضافه شد، افزود: دلیل تأخیر این بود که تلاشمان برگزاری کلاس‌های حضوری بود، چراکه معتقد بودیم در خصوص دروس عملی شاید نتوانیم به صورت غیرحضوری موفق باشیم که خوشبختانه خلاف آن برای ما ثابت شد. او خاطرنشان کرد: در سال تحصیلی گذشته،‌ عمده درس‌های عملی ما به صورت غیرحضوری تشکیل و خوشبختانه محتوای خوب آزمایشگاهی تولید شد تا دانشجویان به صورت مجازی بتوانند همه جا از آن استفاده کنند.

تماس 110 کارمند دانشگاه صنعتی با دانشجویان

ابطحی همچنین به موضوع ارزیابی دانشجویان از تدریس استادان به‌صورت مجازی پرداخت و بیان کرد: این ارزیابی‌ها نشان داد تفاوت‌های چشمگیری ایجاد نشده و امسال نیز دوره غیرحضوری بود، اما مشکلی نداشتیم. رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان در ادامه، به تماس 110 کارمند دانشگاه صنعتی با دانشجویان اشاره و عنوان کرد: در طی سال تحصیلی گذشته، ساختاری توسط معاونت فرهنگی دانشگاه، دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری و معاونت دانشجویی دانشگاه ایجاد شد تا با تمام دانشجویان مقاطع تحصیلی مختلف تماس برقرار شود و این اتفاق طی ساعت کاری وسیع و زمانی که ستاد کرونا دورکاری را توصیه می‌کرد،  توسط این 110 کارمند انجام شد. به گفته این مقام مسئول، بیش از 80 درصد تماس‌ها موفقیت‌آمیز بود و اطلاعات مختلفی راجع به سلامتی دانشجو و خانواده‌اش، همچنین دسترسی به اینترنت و شبکه‌های ارتباطی، دسترسی به وسایل و ابزار مورد نیاز برای دریافت محتوا در شبکه‌های مجازی، وضعیت معیشتی و… دریافت شد که تأثیر مورد توجه‌ای در برنامه‌ریزی دانشگاه داشت. ابطحی با بیان اینکه این کار به صورت کاملا داوطلبانه توسط کارمندان دانشگاه صورت گرفت، افزود: اگر قرار بود این کار به مجموعه‌ای پژوهشی واگذار شود، بدون شک هزینه سنگینی را به دانشگاه تحمیل می‌کرد.

اعطای وام شرافت به دانشجویان متضرر شده از کرونا

او در بخش دیگر از اعطای وام شرافت به دانشجویانی که در دوران کرونا با مشکل معیشتی روبه‌رو شده‌اند، خبر داد و گفت: این وام بعد از فارغ‌التحصیل شدن دانشجو بازپرداخت خواهد شد. رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان عنوان کرد: یک مرحله از این وام 500 هزارتومانی به دانشجویان نیازمند پرداخت شده است و دو مرحله دیگر آن نیز طی ماه‌های آینده با مبلغ بیشتری پرداخت خواهد شد. ابطحی در ادامه با اشاره به آموزش‌های مجازی دانشگاه صنعتی اصفهان خاطرنشان کرد: ۳.۵ درصد دانشجویان دانشگاه صنعتی وسیله ارتباط آموزش مجازی نداشتند. او با اشاره به فراخوان دانشگاه مبنی بر جمع‌آوری وسایل ارتباطی اضافه مثل موبایل و تبلت از دانشجویان گفت: خوشبختانه با این فراخوان توانستیم نیاز بخشی از دانشجویان محروم از این وسایل را پاسخ دهیم. رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان اظهار کرد: کسانی که این محرومیت را دارند و به شبکه دسترسی ندارند، دانشگاه یکی از خوابگاه‌های خود را آماده می‌کند و براساس دستورالعمل‌های بهداشتی فراخوان می‌دهد و اگر خودشان مایل باشند استقرارشان می‌دهد تا شرایط عادلانه آموزشی را برپا کند. ابطحی گفت: سال گذشته محتوای آموزشی به صورت هفتگی در اختیار دانشجویانی که امکان استفاده از فضای مجازی به هیچ شکل را نداشتند،‌ گذاشته می‌شد. او البته به فراخوان دانشگاه از سوی ستاد حمایت از دانشجویان با شعار «دانشگاه به وسعت یک خانواده» اشاره کرد و گفت: ستاد حمایت از دانشجویان با حضور کارمندان، اعضای هیئت علمی و خیران برگزار شد و بخشی از وام شرافت توسط این افراد به دانشجویان پرداخت شد. ابطحی همچنین از رضایت بیش از 85درصدی دانشجویان از آموزش مجازی در ترم گذشته خبر داد.

شروع سال تحصیلی جدید از آبان ماه

او در بخش دیگر در مورد وضعیت دانشجویان جدیدالورود گفت: هر سه مقطع، آبان ماه وارد می‌شوند. تعداد واحدهای جدیدالورودها کمتر است و کلاس‌ها همه مجازی خواهد بود. ابطحی افزود: ستادی برای پاسخ‌گویی به دانشجویان جدید فراهم است که نیاز به حمایت دارند. او با بیان اینکه قسمتی از توزیـــــع محصولات ما مربوط به مراکز دولتی است و قسمتی با سیستم‌های توزیع استانی هماهنگ شده است، تأکید کرد: درحال حاضر قراردادهای ارتباط دانشگاه صنعت رشد داشته است. رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان در خاتمه تأکید کرد: رسیدگی به دانشجویان کم بضاعت، مسئله جدی برای ماست، لذا دانشگاه برای حمایت از این دانشجوها باید راه و روش‌های مناسبی را پیدا کند.

  • اصفهان زیبا
    پایگاه خبری اصفهان زیبا

    زینب تاج‌الدین

برچسب‌های خبر