هت‌تریک المپیکی در دوومیدانی

هت‌تریک حضور در المپیک به هدف اصلی رضا قاسمی تبدیل شده است. او با امیدواری زیاد این هدف را دنبال می‌کند. قاسمی که در المپیک‌های لندن و ریو در کاروان اعزامی ایران حضور داشت، از اینکه حمایت نمی‌شود، گلایه‌مند است و انتظار دارد توجه بیشتری به او شود.

تاریخ انتشار: 08:49 - دوشنبه 1399/09/3
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
no image

این روزهای کرونایی برای یک دونده حرفه‌ای چگونه سپری می‌شود؟

فعلا تعدادی وسیله تهیه کرده‌ام و در خانه بدنسازی می‌کنم. برخی مواقع هم در پارک تمرین می‌کنم. با همکاری اداره‌کل ورزش و جوانان، امکان تمرین به‌صورت محدود در پیست انقلاب فراهم شده است. من در این مکان به تنهایی تمرین می‌کنم.

بعد از مهاجرت حامد احمدپور وضعیت مربی شما چگونه است؟

احمدپور چند سالی مربی من بود. پس از رفتن او به کانادا نیز مدتی از راه دور تمرینات مرا زیر نظر داشت. چند ماهی زیر نظر مربی آمریکایی که فدراسیون به خدمت گرفته بود، تمرین می‌کردیم. در حال حاضر هم اکبر بابایی مربی من است.

تعطیلی تمرین‌ها و شرایط کرونایی از نظر فنی چه تأثیری داشته است؟

حتما بر کیفیت کار تأثیر منفی داشته است. در این مدت هیچ اعزام برون‌مرزی نداشته‌ایم، صرفا لیگ برتر برگزار شد که آن هم مسابقه باکیفیتی نبود. اردوی تمرینی هم برگزار نشده است. تقریبا این شرایط برای همه دوندگان ایران و دنیا یکسان است.

ولی حسن تفتیان در فرانسه تمرین می‌کرد و در تور جهانی هم شرکت کرد؟

تفتیان هم یکی دو ماهی در فرانسه بود. او هم‌اینک شرایط مشابهی با ما دارد.

از چه زمانی باید برای کسب سهمیه المپیک مهیا شوید؟

بر اساس زمان‌بندی که اعلام شده، از ابتدای فروردین تا تیرماه در مسابقات انتخابی المپیک باید شرکت کنیم. تقریبا تا یک ماه قبل از شروع این رقابت‌ها نیز همچنان فرصت کسب سهمیه داریم. از حالا تا فروردین فرصت تمرین دارم؛ فقط مانده حمایت اداره‌کل ورزش و جوانان و هیئت دوومیدانی استان و فدراسیون. با هیئت دوومیدانی صحبت‌هایی داشته‌ام و قرار است برنامه‌های حمایتی داشته باشند؛ اما هنوز از اداره‌کل خبری نیست. تاکنون ورزش اصفهان نتوانسته است سهمیه المپیک بگیرد و این موضوع اصلا برای ورزش اصفهان خوب نیست؛ در صورتی که سایر شهرهای دیگر در تلاش هستند هر دوره تعداد المپین هایشان را افزایش بدهند.

رویای کسب سومین سهمیه المپیک چقدر جدی است؟ به هت‌تریک المپیکی شدن هم فکر می‌کنید؟

مهم‌ترین هدف من همین است. می‌خواهم دوباره در المپیک شرکت کنم.

در سه دوره‌ای که برای حضور در المپیک تلاش می‌کردید، کدام دوره دشوارتر بود؟

المپیک توکیو. چون فعلا در شرایط دشواری هستیم، تمرین درست و حسابی نداریم و وضعیت اقتصادی و شرایط کرونایی هم مزید بر علت شده است. در حال حاضر من و فرزانه فصیحی، دو ورزشکار اصفهانی هستیم که در رشته دوومیدانی شانس کسب سهمیه داریم. البته من با تکرار همان رکوردهای شخصی خودم می‌توانم سهمیه بگیرم؛ اما فصیحی باید رکوردش را ارتقا بدهد. المپیکی‌شدن نیازمند حمایت است.

منظور از حمایت چیست؟

من الان هیچ حقوق و درآمدی ندارم. فدراسیون به‌تازگی رئیس جدیدش را شناخته است و تا جا بیفتد، طول می‌کشد. ابارقی یکی از رقیبان من است که بعد از پایان لیگ تاکنون با حمایت اداره ورزش کرمان در کیش اردوی تدارکاتی برگزار کرده است؛ اما من در هزینه‌های روزمره هم مانده‌ام. تأمین هزینه مکمل‌های غذایی، کفش و لباس ورزشی بسیار زیاد است و بدون حمایت نمی‌توانیم کاری انجام بدهیم.

با توجه به اینکه لیگ برتر دوومیدانی کیفیت فنی چشمگیری نداشت، برگزاری این رویداد را مثبت قلمداد می‌کنید؟

درست است لیگ بار فنی نداشت، اما این لیگ محل کسب درآمد برای ورزشکاران این رشته است. برگزارشدن آن بهتر از برگزار نشدنش بود. البته نه اینکه رقم قراردادهای ما زیاد است، بلکه اگر همین قراردادها هم نبود، هیچ درآمد دیگری نداشتیم.

رضا قاسمی تا کی برای حضور در ورزش حرفه‌ای برنامه دارد؟

فعلا برای المپیک تلاش می‌کنم. بر اساس قانونی که تصویب شده، سن شرکت در مسابقات دوومیدانی پیش‌کسوتان، 30 سال تعیین شده است. قصد دارم همراه با حضور در تیم ملی بزرگ‌سالان، مسابقات پیش‌کسوتان را هم دنبال کنم.

ورزش نجات غریق را جدی‌تر از دوومیدانی دنبال می‌کردید، از لحاظ مالی بهتر نبود؟

به خاطر کرونا تمام مسابقات نجات غریق در دنیا تا سال 2021 لغو شده و رویدادی نبوده که بخواهم در آن شرکت کنم. در رشته نجات غریق، درآمد شرکت در مسابقات خوب است؛ اما اگر بحث نجات غریق یا مربیگری آن باشد، مربیگری دوومیدانی را ترجیح می‌دهم، دوره‌های آن را هم گذرانده‌ام؛ اما فعلا قصدی برای فعالیت در این حوزه ندارم.

  • اصفهان زیبا
    پایگاه خبری اصفهان زیبا

    مهری مصور

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط