گرم‌کننده‌های گیاهی

در فصل زمستان هیچ چیزی به اندازه خوردنی‌های گرم نمی‌چسبد؛ از این‌رو همه به دنبال مصرف غذاها و نوشیدنی‌هایی هستند که با مصرف آن‌ها به اصطلاح گرم شوند. اما اغلب افراد از چای سیاه یا نهایتا از غذاهایی مانند سوپ و آش استفاده می‌کنند تا بتوانند بدن خود را با کمک آن‌ها گرم نگه دارند. پیشنهاد ما این است که از خوراکی‌های انرژی‌زا استفاده کنند تا با افزایش انرژی و تقویت سیستم ایمنی، بدن در برابر بیماری‌ها مقاوم شده و نسبت به سردی هوا واکنش کمتری از خود نشان ‌دهد.

تاریخ انتشار: 09:19 - یکشنبه 1399/10/7
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
no image

علاوه بر این، مغزیجاتی نظیر گردو و مصرف میوه‌هایی همچون نارگیل، آناناس و خرما که باعث افزایش انرژی و توانایی فرد می‌شود، یک روش مقبول برای افزایش انرژی و به عنوان گرم‌کننده بدن محسوب می‌شود. در این بین جالب است بدانید که مصرف گیاهان هم با افزایش سطح انرژی و بهبود جریان خون در بدن، عملکرد مغز را نیز افزایش داده و باعث افزایش توانایی و میزان تکاپوی فرد می‌شوند. از جمله گیاهان دارویی مفید که می‌توان به آن‌ها اشاره کرد، زنجبیل، فلفل قرمز، دارچین، جین سینگ، رزماری، اسطوخودوس، آویشن، بادرنجبویه، ژینکو و‌… است، مصرف این گیاهان در فصل زمستان به عنوان گرم‌کننده بدن و پیشگیری از سرماخوردگی توصیه می‌شود. حالا به اختصار به توضیح بعضی از این گیاهان با نظر دکتر الهام تیموری، متخصص و مشاوره گیاهان دارویی می‌پردازیم.

زنجبیل

 این گیاه دارویی دارای طبع گرم و خشک است و از جمله گیاهانی است که در طب چین و هند دارای جایگاه ویژه‌ای است. مصرف زنجبیل باعث باز شدن عروق شده، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده، دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی بوده، از لخته‌شدن خون جلوگیری کرده و به عنوان ضد سرفه، درمان دردهای رماتیسمی، رفع‌کننده سموم کبد، مقوی معده، ضد اسهال و فوق العاده نیرو بخش و مقوی شناخته شده است.

جین‌سینگ

 گیاه جین‌سینگ دارای طبع گرم است؛ این گیاه به عنوان گیاهی معجزه‌آسا در طب سنتی چین ذکر شده است.  مصرف آن باعث افزایش سطح انرژی بدن شده و به عنوان مقاوم‌کننده بدن در برابر بیماری‌ها، ضد پیری، درمان نقرس و رماتیسم، تقویت‌کننده سیستم ایمنی بدن، ضد ویروس و باکتری و ضد‌عفونی‌کننده قوی معرفی شده است. همچنین ضداسترس و افسردگی و ضد نفخ است. جالب است بدانید مصرف این گیاه به علت اثرات تقویت‌کنندگی بالای آن به بیمارانی که دوران نقاهت را پشت سر می‌گذارند، توصیه می‌شود. علاوه بر این، به افزایش توانایی ذهنی و فیزیکی و حفاظت از بدن در برابر دیابت کمک می‌کند.
از آن به عنوان مقوی قلب، مقوی معده، ملین، آرام‌بخش، افزایش‌دهنده حافظه، محافظ کبد و گشادکننده عروق هم می‌توان استفاده کرد. البته برای افرادی که دارای فشار خون بالا هستند، توصیه نمی‌شود؛ چرا که افزایش‌دهنده فشار خون است مگر اینکه به مقدار جزیی، آن هم زمانی که فشارشان بالا نیست، استفاده شود.
همچنین افرادی که دارای مزاج گرم هستند، بهتر است آن را با کمی لیموترش مصرف کنند.

فلفل قرمز

 این گیاه که دارای طبع گرم و خشک است، مانند زنجبیل بیشتر به عنوان ادویه استفاده می‌شود؛ اما فلفل قرمز یکی از گیاهان بسیار مفید درمانی است.  استفاده از آن نیروبخش بوده و باعث باز شدن و التهاب رگ‌ها می‌شود و از لخته شدن خون در رگ‌ها پیشگیری می‌کند. فلفل قرمز ضد اسپاسم بوده و محرک حرکات دودی‌شکل روده‌هاست که همین خاصیت باعث رفع یبوست می‌شود. همچنین در رفع احتقان مجاری تنفسی، سرماخوردگی، تسکین سرفه‌های شدید، رفع اسهال خون و افزایش انرژی بدن مفید است. گفتنی است برای افرادی که حساسیت و آلرژی دارند، مصرف آن توصیه نمی‌شود؛ چرا که می‌تواند باعث تشدید آلرژی در آن‌ها شود.

دارچین

 دارچین نیز ادویه‌ای با طبع گرم و خشک است که دارای خواص فوق‌العاده معجزه‌آسایی است. این گیاه در بسیاری از کتب طب سنتی به عنوان رمز جوانی معرفی شده است. مصرف آن به عنوان دمنوش یا ادویه باعث افزایش انرژی، حرارت، نشاط و شادابی در افراد شده و بدن را تقویت می‌کند. دارچین یک ضدعفونی‌کننده بسیار قوی بوده و در رفع بیماری‌های ویروسی از جمله سرماخوردگی مؤثر است و باعث کاهش تب می‌شود. مصرف این گیاه در درمان آسم و تنگی نفس نیز مفید است.

  • اصفهان زیبا
    پایگاه خبری اصفهان زیبا

    لیلا کهلانی

برچسب‌های خبر