درمان ساده برای رفع دردهای استخوانی

سبک زندگی امروزی، فریاد استخوان و مفاصل اغلب ما را درآورده است و هرکدام را به نحوی برای درمان به سمت‌وسویی کشانده است؛ اما دکتر سیامک علیان، پژوهشگر درمان‌های طبیعی و نویسنده کتاب «درمان‌های ساده برای بیماری‌های سخت» راهکارهای ساده‌ای را بدین منظور پیشنهاد می‌دهد. پس ما را با نظرات او دنبال کنید.

تاریخ انتشار: 11:02 - پنجشنبه 1400/03/27
مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
no image

به طور کلی، استخوان و مفاصل و دیسک‌ها به گونه‌ای هستند که برای حفظ سلامتی خود به مواد سازنده که ترکیبی از مواد معدنی و آلی است، نیاز دائمی دارند و همچنین وجود محیطی گرم و قلیایی برای ساخت و تثبیت این بافت‌ها الزامی است؛ ولی گاهی به دلایلی این شرایط مهیا نشده و فرد دچار ناراحتی‌های استخوانی و مفاصل می‌شود.

 عوامل بروز درد از لحاظ جسمی

ایجاد محیط سرد و مرطوب در بدن ناشی از مصرف بی‌رویه خوراک‌هایی با طبیعت سرد و مرطوب؛
ورزش‌نکردن و کم‌تحرکی؛
خواب زیاد و بیش از اندازه؛
زندگی در محیط‌های نمناک و تاریک؛
بی‌بهره یا کم‌بهره‌بـــــردن از نور خورشید؛
استفاده بیش از حد از رنگ‌های سیاه و تیره و گوش‌دادن افراطی به موسیقی و نواهای غمناک در زندگی؛
مصـــــــرف ناکافی خوراک‌هــــــای انرژی‌بخش و با طبیعت گرم؛
مصرف بیش از حد فراورده‌های حیوانی به‌خصوص لبنیات؛
بالارفتن مقدار اسید در بدن ناشی از اضطراب و استرس.

 درمان

رعایت کامل آداب غذا خوردن و رفع یبوست؛
انجام ورزش، نرمش، ماساژ و تنفس عمیق روزانه که باعث افزایش گردش خون و ایجاد محیطی مناسب برای ساخت و تثبیت بافت‌های استخوانی و غضروفی در بدن می‌شود؛
کم‌کردن مصرف خوراکی‌هایی که طبیعت سرد دارند، مانند برنج بدون سبوس، ترشی‌های صنعتی، مرغ‌های ماشینی و غیر ارگانیک، سیب‌زمینی، قارچ، چای سیاه و سبز، عدس و…؛
افزایش خوراکی‌ها و میوه‌هایی که طبیعت گرم داشته و نشاط‌آورند، مثل کرفس، مغزهای خام، انجیر، انگور و کشمش، کدو حلوایی، کنجد، آناناس، انبه، کلم، جوانه‌ها، شیره‌های گیاهی، دم‌کرده گیاهانی مثل دارچین، زنجبیل، بابونه، اسطوخدوس، آویشن، رزماری، بادرنجبویه و…؛
خوابیدن به اندازه نیاز طبیعی جسم و روان و نه به اندازه میل و هوس؛
سعی‌کردن در استفاده از رنگ‌های شاد، موسیقی روح‌نواز و عطرهای طبیعی و نشاط‌آور و پرهیز از اضطراب و استرس؛
بهره بردن کافی از نور خورشید. توجه داشته باشیم که نور خورشید باید مستقیم به پوست برسد و نباید چیزی مانع از تابش یا حائل آن باشد و حتی تابشی که از پشت شیشه است، کفایت نمی‌کند. در ضمن سعی کنیم از تابش نور به نیمه جلوی بدن پیشگیری کرده و بیشتر پشت بدن را در معرض آن قرار دهیم (در اصطلاح حمام آفتاب بگیریم).
با توجه به اینکه جلوی بدن دارای طبیعت گرم و نیمه‌پشــــــت دارای طبیعتی سرد است، پس نور و حرارت همان قدر که برای پشت بدن مفید است و باعث ایجاد تعادل در سطح انرژی می‌شود، می‌تواند برای سطح جلویی بدن مضر باشد و زیاده‌روی در آفتاب‌گرفتن باعث بروز بیماری‌های پوستی می‌شود.
افراط‌نکردن در مصرف لبنیات. توجه داشته باشیم که هرگز در مصرف لبنیات افراط نکنیم. زیرا این امر منجر به مقاومت بدن در برابر جذب کلسیم و سایر مواد لازم خواهد شد. بهتر است بدانید شیر گاو در اصل برای گوساله‌ای درست شده که باید با مصرف آن به وزنی بین 500 تا هزار کیلوگرم برسد و بدن ما آگاهانه جذبی انجام می‌دهد که وزن ما را مثلا بین 50 تا 100 کیلوگرم حفظ کند. بنابراین زیاده‌روی در مصرف لبنیات نه‌تنها سودی ندارد؛ بلکه باعث کاهش جذب کلسیم نیز می‌شود. به همین دلیل است که تقریبا تمام مبتلایان به پوکی استخوان از مصرف‌کنندگان پروپاقرص لبنیات هستند، ولی هر روز بدتر می‌شوند مانند کسی که تشنه است و به جای آنکه به او یک لیوان آب را به آرامی بنوشانیم، سطل آبی را به یک‌باره در دهان او خالی کنیم.درضمن امروزه بیشتر مردم بر این تصور هستند که کلسیم و سایر عناصر و مواد لازم برای سلامت استخوان و مفاصل فقط در لبنیات یافت می‌شود و بدون آن نمی‌توان زندگی کرد؛ درصورتی‌که این تصور صحیح نیست. منبع اصلی کلسیم، گیاهان و محصولات و فراورده‌های گیاهی است و حیوانات نیز با خوردن این گیاهان است که شیر مصرفی ما را تولید می‌کنند.برای تأیید این مسئله می‌توانیم به بررسی میزان تراکم و سلامتی استخوان و مفاصل افرادی بپردازیم که به طورکامل از فراورده‌های حیوانی و لبنیات پرهیز می‌کنند و حتی آن را برای خود حرام می‌دانند.
 جالب این است که این افراد از معدل بهتری برای سلامتی و تندرستی نسبت به مصرف‌کنندگان دائمی گوشت و لبنیات برخوردار هستند. نتیجه آنکه مصرف کم ولی مؤثر هرچیز بهتر از افراط در آن است. به‌همین‌دلیل، مصرف روزانه کمی کشک یا پنیر بدون نمک به همراه گردو (مکمل طبیعی لبنیات) و خرما یا انگور و کشمش توصیه می‌شود.

عوامل بروز درد از لحاظ ذهنی

ضعف و به‌هم‌ریختگــــــی ساختار و ساختمان زندگی در اثر برخـــــورد با بسیاری از مسائل و مشکلات روزمره.

درمان ذهنی

باورداشتن و اعتقاد به اینکه «در زندگی از استحکام و توازن نیکویی برخوردار هستم.»

  • اصفهان زیبا
    پایگاه خبری اصفهان زیبا

    لیلا کهلانی

برچسب‌های خبر