شرکت سرمایهگذاری جسورانه هدهد بهعنوان اولین شرکت تخصصی و متمرکز سرمایهگذاری بر استارتاپهای اصفهان در اولین سالروز تأسیس خود میزبان اکوسیستم استارتاپی اصفهان بود. ســرمـایهگذاری جسورانه برای استارتاپهای اصفهانی مزایای بسیاری به همراه دارد. حفظ و ماندگاری این کسبوکارهای نوپا در شــهــرمــان یـکــی از مهمترین امتیازهای «ویسی»هاست. شرکت سرمایهگذاری جسورانه هدهد نیز یکی از ویســیهــایــی اســت کــه بــه کـمـک استارتاپهای اصفهان آمده تا با تأمین مالی و گسترش شبکه ارتباطی آنها طبقه خلاق را در شهر حفظ کند. هدهد در مهر99 به صورت رسمی شروع به کار کرده است.
این شرکت با تأمین مالی طرحهای فناورانه و نوآورانه به روش مشارکت مالی در سهام آنها همراه با کمکهای مدیریتی، شبکه ارتباطی و دانشی از استارتاپهای اصفهان حمایت میکند. این حمایتها به کاهش احتمال شکست طرحهای نوآوری، افزایش سرعت رشد و توسعه نوپاها، سود اقتصادی برای ذینفعان خرد و کلان، فرصتآفرینی و سکوی پرتاب هوشمند بلندپروازان، حضور جدی ارزشآفرینان و عدم نگاه بنگاه خیریه به آنها منجر میشود. افزایش سه برابری سرمایه شرکت، سرمایهگذاری در راستای چشمانداز، توسعه همکاری با «ویسی»های تهران و فعالیت ترویجی و پیشران در اکوسیستم از برنامههای توسعهای هدهد بهحساب میآید.
نوپاها در پلتفرم باشگاه شهروندی مشارکت کنند
اولـین سالــروز تــأســیـس شــرکـــت سرمایهگذاری جسورانه هـــدهـــد با حضور جمعی از استارتاپهای اصفهانی برگزار شد. در حاشیه این برنامه، رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان در گفتوگو با اصفهانزیبا اظهارکرد: در پلتفرم باشگاه شهروندی، کسبوکارهای نوپا هم باید درگیر شوند، بخش قابلتوجهی از ایدهها برای اینکه تجاری شوند جنبه کسبوکار پیدا میکند؛ بنابراین نخبگان میتوانند در ساخت پلتفرم باشگاه شهروندی و اداره پلتفرم نقشآفرینی داشته باشند.
مصطفی نباتینژاد تـصـریـح کرد: با اولویتبندی مسائل شهری در حوزههای مختلف اقتصاد شهری، محیطزیست و... متوجه میشویم که حلوفصل بسیاری از این مسائل نیازمند ایده است و میتوان از نظرات نخبگان در حلوفصل این مسائل استفاده کرد؛ البته ممکن است عدهای با نگاه انتفاعی برای حل مسائل ورود کنند؛ ولی حاکمیت رویکرد اجتماعی به این موضوع دارد.
او با تأکید بر نقش تسهیلگر باشگاه پلتفرم شهروندی در ارتباط با نخبگان بیان کرد: در پلتفرم باشگاه شهروندی متناسب با مسائل مختلف اتاقهایی را تعریف کنیم تا مجموعهها برای حل این مسائل راهکار ارائه دهند، ممکن است این راهکارها بر فناوری و وب یا راهکارهای اجتماعی یا راهکارها از طریق مداخله سیاسی مبتنی باشد، درواقع این پلتفرم باشگاه شهروندی، تسهیلگر ارتباط مستقیم با تصمیمگیران است تا به این وسیله دیدگاههای نخبگان شنیده شود.
تأسیس فرهنگسرای بازار در دستور کار شورای شهر
او با اشاره به تأسیس فرهنگسرایی برای ارتقای مهارتهای بازاریان بیان کرد: طی بازدید سرزده از عملیات عمرانی فضای بازار اصفهان واقع در پشت میدان امام به این نتیجه رسیدیم که فرهنگسرای بازار را تأسیس کنیم تا بتوانیم مهارتهای کسبوکارهای موجود در بازار را هم در بحث اخلاق کسبوکار، احکام کسبوکار و هم در بحث مهارتهای فروش ارتقا دهیم.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: هنوز بسیاری از کسبوکارهای بازار نگاه سنتی دارند؛ بنابراین نگرش آنها باید تقویت شود، بخشی از کسبوکارهای بازار از بدنه جامعه جدا شدهاند؛ چون این کسبوکارها از صبح تا شب دغدغه کسبوکار دارند و مصرف فرهنگی آنها کاهش پیدا کرده است؛ بنابراین ایده تأسیس فرهنگسرای بازار اتفاق مهمی است که طی هفتههای آینده در ستاد کارآفرینی شهرداری پیگیری خواهد شد.
نباتینژاد گفت: دادهنمای شهر از محصولات رصدخانه شهری است که در دستور کار ما قرار دارد؛ ازاینرو اطلاعات و دادههای شاخصهای کلانشهری جمعآوریشده و در معرض دید عموم قرار میگیرد. این دادهنما به ارائه نقشههای پویا و دادههای روندی درباره شهر میپردازد.
طبقه خلاق شهر را حفظ میکنیم
امتیازهایی که ویسیها میتوانند برای اکوسیستم استارتاپی شهرمان داشته باشند، موضوعی است که مدیرعامل شرکت سرمایهگذار خطرپذیر هدهد در حاشیه این برنامه به آن پرداخت و به اصفهانزیبا گفت: یکی از اتفاقهای مهمی که ویسیها رقم میزنند، حفظ و نگهداری طبقه خلاق در شهر است، در گذشته یکسری از استارتاپها به دلیل نبود سرمایه جسورانه در شهر اصفهان و بهمنظور جذب سرمایه به تهران مهاجرت کردهاند. با مهاجرت استارتاپها از ظرفیتهای طبقه خلاق در شهر اصفهان کاسته میشود؛ ولی ویسیها این امکان را برای حفظ این طبقه و استفاده از ظرفیتهای آنها در شهر اصفهان فراهم میکنند.
کاهش ریسک شکست و گسترش شبکه ارتباطی نوپاها
محمدعلی زاهدی با اشاره به سایر امتیازهای ویسیها برای استارتاپهای اصفهانی ادامه داد: ویسیها ریسک شکست را برای استارتاپها کاهش میدهند، اگر یک استارتاپ خودش تأمین مالی را انجام دهد موقعی که شکست میخورد علاوه بر خسارتهای مالی، به لحاظ انگیزشی نیز افت میکند؛ ولی درصورتی که ویسیها به استارتاپها تزریق مالی میکنند، بازارسنجی استارتاپها به درستی انجام میشود؛ چون این کسبوکارهای نوپا دیگر احساسی عمل نمیکنند بلکه بیزینسی به فعالیتشان نگاه میکنند، حتی اگر مشکل مالی هم پیدا کنند این اطمینان را دارند که ویسیها از آنها حمایت میکنند. زاهدی تصریح کرد: ویسیها شبکه ارتباطی گستردهای بهعنوان سرمایهگذار دارند و میتوانند به استارتاپها کمک کنند که برای مراحل مختلف فعالیتهایشان با افراد بیشتری ارتباط داشته باشند و دایره ارتباطیشان را گسترش دهند.
تأمین منابع مالی دغدغه نوپاهاست
در حاشیه این برنامه، مدیرعامل ویرگول نیز تأمین مالی را یکی از اصلیترین دغدغههای استارتاپهای اصفهانی عنوان کرد و به اصفهانزیبا گفت: ایدههایی که در مراحل اولیه و ابتدایی قرار دارند نیازمند منابع مالی و شبکه ارتباطی هستند. واقعیت این است که برای استارتاپها دسترسی به این منابع سخت است؛ از آنجا که ویسیها دایره ارتباطاتشان وسیعتر است میتوانند به کمک استارتاپها بیایند و در عین حال میتوانند منابع مالی استارتاپها را نیز تأمین کنند.
ویسیها انگیزه ایجاد میکنند
علی آجودانیان تصریح کرد: ویرگول در اصفهان شکل گرفته و از بزرگترین پلتفرمهای فارسیزبان به شمار میرود که در همین اصفهان رشد کرده است، ویرگول در همان سالهای ابتدایی فعالیتش به دلیل نبود سرمایهگذار در اصفهان ناچار شد از سرمایهگذار تهرانی تأمین مالی کند. درواقع یکی از مهمترین دغدغههای استارتاپهای اصفهانی تأمین منابع مالی بود ؛ولی حالا با ورود شرکت سرمایهگذاری هدهد و همچنین سایر سرمایهگذاران در شهر اصفهان، استارتاپها انگیزه بیشتری برای ماندن در اصفهان و ادامه فعالیت دارند.
انتخاب سرمایهگذار مناسب به رشد کمک میکند
انتخاب سرمایهگذار مناسب از دیگر مباحثی بود که یکی از استارتاپهای صنعتی اصـفـهــان روی آن انگـشـت گذاشت. مؤسس لیپاک، انتـخـاب سرمایهگذار مناسب را عامل مهـمـی در رشد استارتاپها دانست و بـــه اصفهانزیبا گفت: حدود سه سال است که درحوزه صنعتی فعالیت داریم، با تولید زنگزدا و چربیگیر خنثی کارمان را شروع کردیم، درواقع این محصول در دنیا وجود ندارد و ما برای نخستین بار ثبت اختراع این محصول را انجام دادیم و تست بازار این کار و تولید پایلوت این کار نیز انجام شده است.
نادیا مهرابی ادامه داد: طی این مدت با شرکتهای مختلفی مانند ریف و... کار کرده و به آنها محصول و فرمول فروختیم و در حال حاضر نیز هدفمان این است که در صنعت خانگی ورود پیدا کنیم، به تازگی از سوی هلدینگ صدرشوینده دعوت شدیم و خوشبختانه از بین هشتاد تیم جزو شش تیم برتر شناخته شدیم. لوح تقدیر گرفتیم و تفاهمنامه امضا کردیم تا فضای لازم برای تولید و منابع مالی برای همکاری با آنها را در اختیارمان قرار دهند.
مهرابی گفت: تأمین منابع مالی برای استارتاپها مهم است؛ از آنجا که محصولات شرکت ما جدید هستند، مشکل تأمین سرمایه نداشتیم و درواقع پیشنهادهای زیادی برای تأمین سرمایه داشتیم؛ اما مشکل این است که انتخاب سرمایهگذار خوب سخت است، درواقع بسیاری از سرمایهگذاران مانند بانک فقط پول تزریق میکنند و مابقی کارها با خودمان است.
مؤسس لیپاک نادیا افزود: این دسته از سرمایهگذاران هیچ درکی از فعالیت تولید ندارند، فعالیت تولیدی با فعالیت استارتاپهای مبتنی بر وب تفاوت دارد. در واقع استارتاپهای صنعتی دغدغه نوسانهای قیمتی مواداولیه، زمانبربودن و سختگیری فعالیتهای اداری را هم دارند. ضمن اینکه مجوزهای زیادی باید دریافت کنند؛ بنابراین انتخاب سرمایهگذار مناسب برای یک استارتاپ صنعتی میتواند به رشد این کسبوکارها کمک کند.
افزودن دیدگاه جدید