اصفهان پس از هفت ماه درگیری و تنشِ سخت با بیماری کرونا، دوباره در وضعیت فوق حاد کرونایی قرار گرفته است. این وضعیت تا آنجا بهسوی وضعیت فراقرمز پیش رفته که استاندار اصفهان در نامهای خطاب به وزیر کشور، در اجرای مفاد بندهای 1 و 2 مصوبات بیستوششمین جلسه ستاد ملی کرونا «خواستار تفویض اختیار به استان برای تعطیلی حداقل دوهفتهای مشاغل غیرضروری و دورکاری پرسنل اداری» شده است. در قسمتی از این نامه آمده است: «برابر گزارش دانشگاه علومپزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اصفهان، اپیدمی کرونا هماکنون در خطرناکترین وضعیت از ابتدای شیوع تاکنون در استان اصفهان رسیده، بهطوریکه آمار روزانه به بیش از 1000 مورد شناسایی افراد مبتلا رسیده است.»
سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا در گفتوگو با اصفهانزیبا میگوید: «متأسفانه رعایت دستورالعملهای بهداشتی در اصفهان که نزدیک به ۸۲درصد بود، به ۶۲درصد کاهش پیدا کرده است. تقریبا میتوان گفت شرایطمان، شرایط فروردینماه جاری است که پیک اول را داشتیم!.» حتی با نگاهی سرسری به فضاهای شهری، خیابانها و اماکن عمومی هم میتوان به سیل جمعیتی چشم دوخت که باوجود بمباران هرروزه اطلاعات درباره ابتلا و مرگومیرهای کرونایی، چشمشان نترسیده، ماسک نمیزنند و فاصله اجتماعی را تقریبا در هیچ کجا رعایت نمیکنند. این بیتفاوتی در حالی در میان جامعه اصفهان ریشه دوانده است که بسیاری از کادر درمان خسته و مبتلا هستند، ظرفیت بیمارستانها محدود است و بیم آن میرود که با روند فعلی، فعالیت و ارائه خدمات اورژانس به سایر بیماران و بخش بهداشت و درمان استان با بحران مواجه شود؛ بهویژه اینکه مدارس نیز فعالیت خود را آغاز کردهاند و حضور دانشآموزان موجب تشدید اوضاع خواهد شد. حجتاله غلامی، سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا، ضمن ارائه گوشهای از گزارش جلسه اخیر ستاد مقابله با کرونای استان به خبرنگار اصفهانزیبا میگوید: «در این جلسه گزارش کاملی از وضعیت شیوع کرونا توسط دانشگاههای علومپزشکی اصفهان و کاشان ارائه شد. این گزارش حکایت از رشد تعداد مبتلایان، بستریها و فوتیها در استان اصفهان داشت.» او ضمن انتقاد از رعایت نشدن پروتکلها از سوی مردم، میگوید: «انتظار ما این بود که مردم حساسیت بیشتری نشان بدهند و آمار 82 درصدی رعایت پروتکلها بهسوی 85 و 90 درصد حرکت کند؛ ولی متأسفانه اتفاق نیفتاده است.» به همین خاطر، دانشگاه علوم پزشکی در جلسه یادشده پیشنهادهایی را مطرح میکند، مبنی بر اینکه: «تعدادی از مشاغل پرخطر مانند فستفودها، اغذیهفروشیها و کافهها صرفا خدمات بیرونبر ارائه دهند و مشاغلی مانند آرایشگاهها، باشگاههای ورزشی و... برای دو هفته تعطیل شوند.» همچنین «آموزشوپرورش برای یک دوره دوهفتهای صرفا بهصورت مجازی پیگیر آموزش دانش آموزان باشد و بعد از دو هفته باز به حالت حضوری خود بازگردد.» به گفته او «چون موضوع تعطیلیها و برخی از امور دیگر به استان تفویض اختیار نشده بود، این موضوعها در نامه استاندار مطرح و از ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت کشور درخواست شد. چنانچه این تفویض اختیار اتفاق بیفتد، بهتر میتوان در استان تصمیم گرفت تا تعداد صنوفی که باید فعالیتشان متوقف شود، مشخص شوند؛ ولی تا ستاد ملی پاسخ ندهد، اقدامی صورت نمیگیرد.» بااینوجود، سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا درباره شرایط فعلی معتقد است: «میتوان گفت شرایطمان مانند شرایط فروردینماه جاری است که پیک اول را داشتیم. وضعیت برخی شهرستانها مانند خمینیشهر چنان وخیم است که آمارهای استان را تحتتأثیر قرار داده و ما این موضوع را در ستاد ملی مقابله با کرونا هم مطرح کردهایم.»
از طرفی نیز به دلیل آنکه هشدارها و اطلاعرسانیها آنگونه که باید اثربخش نبوده است، به گفته او «مصوب شد تا گشت ارشاد کرونا با همکاری دانشگاه علوم پزشکی، نیروی انتظامی و نیروی مقاومت بسیج تشکیل شود.» وظیفه این گشت «رصدِ رعایت پروتکلها و برخورد ارشادی با متخلفین از طریق حضور در مراکز پرجمعیت، بازارها، فروشگاهها، سوپرمارکتها، رستورانها و حتی مطبهای پزشکان و درمانگاهها است.» غلامی میگوید: «بعد از برخوردها، متخلفین به محاکم قضایی معرفی و ضمن پلمب محل، جریمههایی نیز به آنها تعلق خواهد گرفت.» همچنین مصوب شده است که با توجه به روند رو به رشد شیوع کرونا «روشنایی پارکها خاموش شود و هرگونه سرویسدهی در این اماکن نیز ممنوع باشد. نظارت بر رستورانها نیز تشدید شده و با متخلفان برخورد میشود.»
تصمیم لازمالاجرایی نیز گرفتهشده تا دورکاری کارمندان با نظر مدیران مربوط به اجرا درآید، البته به شرطی که به گفته او «خدماتدهی به نحو مطلوب انجام شود.» همچنین «اپراتورهای جایگاه سوخت موظف به سوختگیری خودروها هستند، تا از تردد رانندگان در جایگاه جلوگیری شود. با توجه به نزدیک شدن به ایام اربعین حسینی نیز هرگونه پیادهروی در این ایام را ممنوع اعلام میکنیم. متأسفانه در شهرهایی که قرمز بودند هم مدتی نماز جمعه برگزار میشد. بنابراین مقرر شد این مسئله در شورای سیاستگذاری ائمه جماعات مطرح و از برگزاری نماز جمعه در این شهرها جلوگیری شود.» سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا در پایان بدون ارائه هرگونه آماری در خصوص وضعیت بیمارستانها، مبتلایان و فوتیهای کرونایی، از مصوب شدن این مسئله خبر داد که «به دلیل جلوگیری از به وجود آمدن تشتت آماری، هرگونه ارائه آمار، صرفا از سوی رؤسای دانشگاههای علومپزشکی اصفهان و کاشان انجام میشود.»
دیدگاهها
شما هم همیشه به خمینی شهر گیر
افزودن دیدگاه جدید